Prvih 30 let

Uvod

Leta 2004 je Namiznoteniški klub (NTK) Ptuj praznoval 30. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti je izšel bilten, v katerem je opisana zgodovina kluba, predvsem zadnjih petih let, prvih petindvajset pa je bilo povzetih iz biltenov, ki so izšli ob prejšnjih obletnicah (1989, 1994, 1999 in 2004). NTK Ptuj ima torej kljub komaj 35-letni  tradiciji že kar bogato zgodovino, ki je tudi ustrezno predstavljena v pisni obliki. V letošnjem biltenu bo seveda največja pozornost posvečena zadnjim petim letom, vendar je prav, da v glavnih obrisih opišemo tudi prvih trideset let in še enkrat opozorimo na najvidnejše rezultate.

Ustanovitev kluba

Namizni tenis smo v Sloveniji začeli igrati pred osmimi desetletji, in sicer najprej v Prekmurju. To je šport, s katerim se lahko ukvarjamo kot rekreativni igralci, če pa se zanj odločimo dovolj zgodaj in se vključimo v proces treninga, se lahko razvijemo tudi v vrhunskega igralca ali igralko. Slednje zahteva ogromno volje, odrekanj in truda. V zadnjih letih v klubih ugotavljamo, da je vedno težje dobiti dovolj otrok, ki bi bili pripravljeni vložiti maksimum svojih sposobnosti in prostega časa, da bi postali kvalitetni igralci namiznega tenisa. Pred leti, ko otroci niso imeli toliko drugih možnosti za preživljanje prostega časa, je bilo drugače in v šolah namiznega tenisa je bilo vedno dovolj otrok, iz katerih so lahko izbirali bodoče igralce in igralke.

1 002

Začetki v telovadnici OŠ Toneta Žnidariča (danes Mladika) Ptuj

Leto 1974 je bilo odločilno za razvoj namiznega tenisa na Ptuju, saj je dozorela ideja, da bi se na Ptuju začeli z igranjem namiznega tenisa resneje ukvarjati, kar pa je bilo možno le v okviru športnega društva. Sklicatelj ustanovne skupščine je bil Stanko Toplak, klub pa je bil ustanovljen 9. aprila 1974. Ustanovitelji  so bili: Stanko Toplak, Mitja Cegnar, Dušan Pečnik, Aco Krajnc, Srečko Slaček, Srđan Mohorić, Rafael Korošec, Janez Bombek, Mirko Jaušovec, Tomislav Džankić in Marjan Pišek. Slednji je postal prvi predsednik, Stanko Toplak je bil podpredsednik in Mirko Jaušovec tajnik. 1 001

 

 

 

 

Vodstvo kluba v sezoni 1976/1977

Comments are closed.