Sezona 2006/2007

V ligaških tekmovanjih smo nastopali z dvema ekipama, in sicer s prvo člansko ekipo v prvi SNTL in z drugo v tretji SNTL. Prvo ekipo je vodil Damijan Samojlenko, igralski kader pa so predstavljali: Bojan Pavič, Danilo Piljak, Urban Ovčar in po potrebi še mladinec Luka Rebek.

Prva ekipa članov je dosegla 8. mesto. Tretjo ligaško ekipo je vodil Jan Janžekovič, ki je bil tudi igralec, za ligaške nastope pa je imel na voljo celo plejado igralcev. Ti so bili: Luka Rebek, Simon Božičko, Luka Krušič, Alen Ber in Domen Ovčar.

Vesni Rojko, ki se je po enoletnem nastopanju za NTK Muta vrnila v klub, sta se priključili še Metka Zupančič in Ivana Zera, kar je pomenilo, da smo v klubu dobili izredno močno ekipo mladink, ki so si za cilj postavile naslov ekipnih državnih prvakinj. Te tri igralke so imele dvojno licenco za NTK Tempo Velenje in so za ta klub uspešno nastopale v prvi SNTL v tej in naslednji sezoni. Ekipo je vodila Urška Rojko. Ta rešitev je pri nekaterih trenerjih in namiznoteniških delavcih v Sloveniji naletela na nasprotovanja in po dveh letih so dosegli, da so takšno dvojno licenciranje odpravili. Mi se seveda s takšnim razmišljanjem nismo strinjali, saj smo  trdno prepričani, da  smo s to kombinacijo kar največ prispevali h kvalitetni rasti igralk, ki so sestavljale uspešno ekipo mladink in zelo solidno prvoligaško ekipo, kar je za igralke pomenilo veliko število kvalitetnih dvobojev v ekipnem prvenstvu ter v ligi.

Zelo uspešni smo bili na ekipnih državnih prvenstvih v kategoriji kadetov, kjer so naši kadeti (Božičko, Krušič, Ber in Ovčar) dosegli na finalnem turnirju četrto mesto, mladinke (Rojko, Zera in Zupančič) pa so postale na finalu ekipnega državnega prvenstva na Ptuju državne prvakinje. Ekipo mladink je vodil Tomislav Džankić.

Na državnih prvenstvih so medalje prejeli: Bojan Pavič v mešanih dvojicah (bronasto), Ivana Zera posamezno in Ivana Zera ter Vesna Rojko v dvojicah pri mladinkah (srebrno), Vesna Rojko še bronasto v mešanih dvojicah in Luka Krušič bronasto v dvojicah na kadetskem državnem prvenstvu. Ivana Zera in Vesna  Rojko sta prejeli bron v dvojicah tudi na državnem prvenstvu mlajših članic.

V državnih reprezentančnih selekcijah so nastopili Ivana Zera, Vesna Rojko in Danilo Piljak. Ivana Zera se je udeležila tudi evropskega mladinskega prvenstva, na katerega pa selektor Vizjak ni poklical Vesne Rojko, kar je v našem klubu povzročilo veliko ogorčenja. Na strokovni svet NTZS smo poslali utemeljen ugovor na to odločitev, vendar je selektor vztrajal pri svojem. Danes lahko ponovno zapišemo, da je nadaljnji razvoj obeh igralk pokazal, da je selektor Vesni Rojko in našemu klubu takrat storil veliko krivico.

Klub je v sezoni 2006/2007 organiziral 11. spominski turnir Urha Straška, na katerem sta zmagala Mitja Horvat iz NTK Kema Puconci in Kristin Fatorič iz NTK Arrigoni Izola. Med domačimi igralkami in igralci pa sta bila najuspešnejša Bojan Pavič in Vesna Rojko, ki sta zasedla drugo mesto.

Prvo mesto v finalu ekipnega prvenstva Slovenije za sezono 2006/2007

Prvo mesto v finalu ekipnega prvenstva Slovenije za sezono 2006/2007

Comments are closed.