Sezona 2007/2008

V ligaškem tekmovanju se v primerjavi s prejšnjo sezono ni nič spremenilo. Nastopali smo v prvi in tretji ligi v članski konkurenci, prvoligaška ekipa pa je bila v enaki sestavi kot prejšnje leto. Šibkejša je bila tretja ligaška ekipa, saj je Luka Rebek prestopil k NTK Muta, kjer je igral v drugi ligi in bil član mladinske ekipe za ekipno državno prvenstvo, Luka Krušič pa je prestopil k NTK Puconci, da bi lahko nastopil na finalu ekipnega državnega prvenstva za kadete, saj se je želel čim višje  uvrstiti na jakostni lestvici kadetov, v ligaškem tekmovanju pa je nastopil za NTK Branik Maribor. Za NTK Ptuj sta se registrirala dva igralca iz Cirkovc (Darko Hergan in Žan Napast), ki sta potem nastopala tudi v tretjeligaški konkurenci. Ohranili smo ekipo mladink, tretja igralka ekipe pa je bila Polona Belavič. Dekleta so z dvojno licenco tudi v tej sezoni igrala za NTK Tempo Velenje v prvi SNTL.

Žan Napast in Darko Hergan na državnem prvenstvu za kadete v Logatcu leta 2008

Žan Napast in Darko Hergan na državnem prvenstvu za kadete v Logatcu leta 2008

Na začetku sezone je mesto glavnega trenerja prevzel Peter Vitez iz Maribora, ki je bil trener kluba že v sezoni 1976/1977. Po dvomesečnem delu pa mu je zmanjkalo energije. Prišel je v konflikt z nekaterimi mlajšimi igralci, pa tudi s starejšimi ni našel pravega stika, tako da smo nato ostali ponovno pri domačem trenerskem kadru.

Kljub težavam smo v tem letu dosegli zelo dobre rezultate. Najprej velja omeniti zelo dober ligaški rezultat fantov v prvi ligi, saj so dosegli peto mesto, kar je bil najboljši rezultat v zgodovini kluba. Na ekipnem državnem prvenstvu smo v kategoriji mladink dosegli drugo mesto, kar  pomeni, da nismo ubranili naslova iz leta 2007. Prvakinje so postale igralke Fužinarja iz Raven na Koroškem, ki so imele prednost nepremagljive Mance Fajmut, igralo pa se je na nov način, in sicer na pet zmag, leto prej pa le na štiri. Ekipo je vodil Tomislav Džankić.

Tomislav Džankić in Katja Bezjak na Zagiping 2008

Tomislav Džankić in Katja Bezjak na Zagiping 2008

Zelo uspešni smo bili tudi na posamičnih državnih prvenstvih, saj so medalje prejeli: Bojan Pavič in Danilo Piljak za tretje mesto v dvojicah na članskem prvenstvu, Ivana Zera za drugo mesto posamično in v dvojicah na mladinskem prvenstvu, Vesna Rojko zlato v mešanih dvojicah in srebro v dvojicah prav tako na mladinskem prvenstvu. Vesna Rojko  je prejela srebro še dvakrat na državnem prvenstvu mlajših članic (posamezno in v dvojicah), Luka Krušič pa je na kadetskem državnem prvenstvu osvojil kar tri bronaste medalje (posamično, v dvojicah in v mešanih dvojicah). Za las se je nastop na mladinskem evropskem prvenstvu izmuznil Luki Krušiču, na njem pa sta nastopili Ivana Zera in Vesna Rojko, ki sta pripomogli, da je ekipa mladink ohranila mesto med prvimi šestnajstimi  najboljšimi reprezentancami v Evropi.

Na začetku sezone smo že 12. organizirali spominski turnir Urha Straška, na katerem sta  zmagala Bojan Ropoša iz NTK Kema Puconci in Manca Fajmut iz NTK Fužinar Interdiskont iz Raven na Koroškem. Domači igralci in igralke so kar trikrat stopili na stopničke (tretja oziroma četrta mesta: Bojan Pavič, Vesna Rojko in Ivana Zera), tehniška komisija NTZS pa nam je dodelila še kvalifikacije za ekipno državno prvenstvo in finale ekipnega državnega prvenstva za mladinke ter mladince.

Ob koncu sezone nam je kljub uspehom začela pohajati sapa in upravni odbor kluba se je že odločil, da se odrečemo prvi ekipi članov, saj smo iz sezone v sezono vedno težje zagotavljali finančno kritje obsežnega programa kluba. Vendar je trmoglavost in zagnanost Tomislava Džankiča ponovno odprla nove perspektive v delu kluba. V upravni odbor je povabil Borisa Šegulo (nekdanjega igralca) in Romana Tomaniča (člana skupine rekreativnih igralcev), animirali pa smo tudi nekatere druge manj aktivne člane kluba in v zadnjem trenutku je padla odločitev, da ohranimo prvo ekipo članov. Na ta način smo lahko vstopili v jubilejno sezono 2008/2009 z zelo visokimi cilji, ki smo jih tudi v celoti uresničili.

 

 

Comments are closed.