Sezona 2008/2009

V letošnjo sezono smo vstopili s tremi ekipami v slovenskih namiznoteniških ligah. Ekipa članov si je v prvi ligi zastavila cilj ponoviti lansko peto mesto.

Danilo Piljak, Bojan Pavič in Urban Ovčar sestavljajo stabilno prvoligaško ekipo NTK Ptuj.

Danilo Piljak, Bojan Pavič in Urban Ovčar sestavljajo stabilno prvoligaško ekipo NTK Ptuj.

Članska ekipa v tretji ligi, ki sta jo okrepila Darko Drčić in Luka Krušič, si je zastavila cilj uvrstitev na vrh tretje lige, ekipa članic v drugi ligi, ki so jo sestavljale Ivana Zera, Vesna Rojko, Vesna Terbuc in Tina Matjašič, pa je prav tako želela doseči prvo mesto.

Prvakinje 2. SNTL v sezoni 2008/2009

Prvakinje 2. SNTL v sezoni 2008/2009

Vse tri cilje smo v celoti dosegli, še najlažje je to uspelo dekletom, ki so bile prve brez izgubljene točke. Vesna Rojko in Luka Krušič sta bila tudi najboljša igralca svojih lig. Ekipe so vodili Bojan Pavič, Darko Drčić in Urška Rojko.

Prvaki 3. SNTL v sezoni 2008/2009

Prvaki 3. SNTL v sezoni 2008/2009

Na državnem ekipnem prvenstvu mladincev in mladink se nam je prav tako po nekaj letih uspelo uvrstiti v finale z obema ekipama. Fantje (Ovčar, Krušič in Ber) so bili peti, dekleta (Rojko, Matjašič, Peklar in Peršuh) pa šesta.

Namiznoteniška šola 2008/2009

Namiznoteniška šola 2008/2009

Veliko smo v tej sezoni vložili v novo podobo kluba, v pogoje za organizacijo tekmovanj (bariere, sodniške mize, semaforji, stojala za brisače) in opremo igralk ter igralcev, potrebovali pa bi še nekaj novih namiznoteniških miz.

Veliko truda smo v letošnji sezoni vložili v organizacijo namiznoteniške šole, ki smo jo organizirali s pomočjo Osnovne šole Mladika. S tem smo obudili tradicijo iz sedemdesetih let, ko so namiznoteniške šole na Ptuju začele delovati v tedanji Osnovni šoli Toneta Žnidariča, torej v sedanji OŠ Mladika. V šoli se je zvrstilo več kot dvajset igralk in igralcev, tako smo v drugem delu sezone najbolj zagnane  že začeli vključevati v klubske treninge. Igralci iz namiznoteniške šole pa so tudi že nastopili februarja 2009 na področnem šolskem tekmovanju in maja na odprtem prvenstvu Zagreba (Zagiping). Šolo je vodil Tomislav Džankić, pomagala pa sta mu Drago Klep in Urban Ovčar.

V letošnji sezoni so naše igralke in igralci dosegli veliko zelo odmevnih rezultatov na turnirjih NTZS, med katerimi velja posebej izpostaviti več zmag Vesne Rojko na mladinskih turnirjih, zelo dobre uvrstitve Bojana Paviča, Danila Piljaka, Ivane Zera, Vesne Rojko in Luke Krušiča na odprtih in TOP-turnirjih ter celo vrsto medalj na državnih prvenstvih. Na članskem državnem prvenstvu sta Vesna Rojko in Ivana Zera postali viceprvakinji v dvojicah, Vesna Rojko pa je bila v mešanih dvojicah s soigralcem Maticem Slodejem tretja. Na mladinskem državnem prvenstvu je Vesna Rojko postala prvakinja v mešanih dvojicah (v paru s Slodejem), viceprvakinja posamezno in v dvojicah (v paru s Fatoričevo). Luka Krušič je v dvojicah prejel bronasto medaljo. Na državnem prvenstvu mlajših članic je bila ponovno najuspešnejša Vesna Rojko, ki si je priigrala srebrno medaljo posamezno in bronasto v paru z Ivano Zera.

Vesna Rojko in Ivana Zera sta prav tako uspešno nastopili na Pro Touru v Velenju, kjer se je Ivana Zera uvrstila na glavni turnir v konkurenci mlajših članic, Vesna Rojko pa je bila edina slovenska igralka, ki je dosegla zmago v enem izmed dvobojev v skupini kvalifikantk. Vesna Rojko je v letošnji sezoni uspešno nastopala na mednarodnih mladinskih prvenstvih Madžarske, Češke in Slovaške, njen glavni cilj pa je uspešen nastop na evropskem mladinskem prvenstvu. Reprezentančni program predstavlja zelo veliko finančno obremenitev za klub in starše, saj v letošnji sezoni NTZS za te nastope ne prispeva finančnih sredstev, igralke in igralci pa morajo kriti tudi stroške trenerja.

 

 

 

 

Comments are closed.