Turnir na Ptuju za kadete in kadetinje

Na Ptuju nismo bili priča večjim presenečenjem, je pa zato po današnjem turnirju 1. mesto na jakostni lestvici za kadetinje prevzela zmagovalka današnjega turnirja Katarina Stražar (NTS Mengeš). To ji je uspelo na najlepši možen način, saj je v finalu ugnala svojo veliko konkurentko Aleksandro Vovk (NTK Logatec) z rezultatom 3:1(-7, 5, 11, 8). Vovokova ni nastopila na letošnjem 1. OT in ima zato nekaj manj točk, je pa nase opozorila na 3. OT za mladinke, kjer je premagala Tamaro Pavčnik (NTK Hrastnik) in na koncu osvojila 2. mesto.

Katarini in Aleksandri sta družbo na zmagovalnem odru delali še Primorki Kim Fink(NTK Arrigoni) in Tina Mozetič (NTK Letrika). Mozetičeva je v polfinalu s 3:2 premagala 4. nosilko Leo Paulin (NTK Arrigoni), Finkova pa Danielo Tomanič Butkovsko (NTK Ptuj), ki je že v predtekmovalni skupini prekrižala načrte 3. nosilki Nuši Bolte (NTK Križe).

Tekmovanje pri kadetih se je odvilo po notah nosilcev. Na oder za zmagovalce ni uspelo priti le Marselu Šeguli (NTK Ptuj), ki je v vlogi 3. nosilca izgubil četrtfinalni obračun proti Matiji Novelu (NTK Arrgioni) z 0:3 v nizih. Najboljši kadet Slovenije v tem trenutku Aljaž Frelih (NTS Mengeš) tudi tokrat ni imel težav in je osvojil še četrti republiški turnir v letošnji sezoni. Tokrat je na poti do 1. mesta izgubil le en niz v finalu proti Timu Pavliju (NTS Mengeš), tekma se je končala z rezultatom 3:1 (3, -7, 4, 6). Preostali pokal je odšel v roke Roku Trtniku (NTK Vesna).

REZULTATI

Turnir na Ptuju

Comments are closed.